Redaktørens ord:
Jeg har en stærk tro på at vi gennem musikalske oplevelser, kan bidrage til interkulturel forståelse og nysgerrighed, og oplever stor glæde ved at skabe horisontudvidende møder mellem mennesker - og mellem mennesker og musik.
Insiderguide til roots-lingo: B – Buske
Æh, Marie, mener du ikke ‘busk’ i ental? – Nej, men jeg kan dæleme godt forstå, du spørger! Vi tager en tur ud på gadernd og ser nærmere på sagen.
DMA Roots 2022
Det er visionært af juryen, når kunstnere som AySay og Sylfide får så fornem anerkendelse - de bliver spændende at følge de næste par år. Begge grupper er også gode til at gøre opmærksomme på, at selvom der er klare frontpersoner i begge grupper, Helene Tungelund og Luna Ersahin, så er det det kollektive arbejde med at lave musikken, der muliggør, at grupperne kan nå så langt som de gør.
Resonator Reportage – 13 lysende jordkloder og én verdensomspændende lørdagsbølge
Nåede du at opleve Resonators lørdagsbølge? Det var dagen, hvor harpeloops, episk finsk rap-battle, tætpakket folkebal, mørk trance og jordskælvsbeats sendte Odense en tur verden rundt.
– Reportage fra Resonator, lør 12/11 2022 –
Resonator Reportage - Pongo satte ild til dansegulvet med uptempo afrobeat
Afrobeat, caribiske grooves, urbane tunes tilsat et strejf af mindelser om en tidlig Rihanna. Pongo samlede det danseglade folk til et brag af en efterfest på årets sidste Resonator-aften.
– Reportage fra Resonator, lør 12/11 2022 –
Resonator Reportage - Rå og hårdtslående ritualistisk performance sitrer stadig i kroppen
Ifriqiyya Electrique udspændte torsdag aften på Resonator Festival nye rammer for musik og performance, da de inddragede publikum i et nyfortolket tunesisk Banga-ritual med plads til dans, guitarsolo og elektronisk trance-metal.
– Reportage fra Resonator, onsdag 10/11 2022 –
Resonator Reportage – Resonators Folkebal får dig til at glemme tid og sted
I fællesskab skaber man dansen og dermed den samlede, gode oplevelse. Alle deltagerne skaber den fælles dans, og kæden er dermed ikke stærkere end dens svageste led.
– Reportage fra sidste års Folkebal, Lørdag 13/11 2021 –
Resonator Reportage – Det ydre rum har ringet: De vil med til onsdagsfest
Har du nogensinde oplevet et rumskib og en saz få folk til at danse kædedans på en onsdag?
– Reportage fra Resonator, onsdag 9/11 2022 –
Insiderguide til roots-lingo: F – F-hul
Kender du det pludselig at komme til at undre dig over, hvorfor noget, du har set hundredvis af gange, egentlig ser ud, som det gør?
Copenhagen World Music Festival 2022
For 11. år i træk udfoldes musikkens rødder i diverse københavnske baggårde og spillesteder med alt fra nordisk folkemusik og colombiansk cumbia til malisk jazz-funk og meget mere!
Insiderguide til roots-lingo: D – Drone
Hvorfor lyder noget musik bare super episk og ur-musikalsk? Måske er der droner med i spillet, og jeg mener ikke dem, der har vinger og propeller.
Vestlig minimalisme får en malinesisk makeover
Africa Express havde godt fat i publikum på Roskilde, men det kunne sagtens være stukket mere af, for bandet viste flere gange at de kunne skabe en reel ravestemning, og vise hvad styrken ved kulturmøder virkelig er!
12 minutter og 12 kilometer fra kysten flyder det hele sammen
Modsætninger mødes: Fanø Free Folk Festival er et umage ægteskab, hvor rummelighed er en hat, man tager på, og brudte forventninger er en mulighed for at lære noget nyt
Roskilde Festival 2022: Din guide til roots-musikkens univers (2/2)
Roskilde Festival 2022: Din guide til roots-musikkens univers (2/2)
Roskilde Festival 2022: Din guide til roots-musikkens univers (1/2)
Roskilde Festival 2022: Din guide til roots-musikkens univers (1/2)
Insiderguide til roots-lingo: O - Ornament
Ornamenter er noget med pynt, men kan man hænge pynt på musik? Lad os se nærmere på pyntesygen i roots-, folke- og verdensmusikken.
Soul – Politik, kultur og den afrikansk-amerikanske identitet
Med store stemmer og blæserarrangementer skabte soulmusikerne i 1960’erne soundtracket til de farvede amerikaneres politiske ambitioner. Soul blev definitionen på den afrikansk-amerikanske identitet.
Noura & Jeich Trio holder liv i ”fortidens facebook”
Vidste du, at der i Vestafrika eksisterer slægter, som igennem hundredevis af år har varetaget en vigtig kommunikativ rolle i samfundet gennem musik? Læs med og opdag den vestafrikanske griot-tradition.
Batátrommen – de cubanske rytmer lever i Valby
Den cubanske batátromme er forholdsvist ukendt i Danmark, men den bærer på en spændende historie, og percussionisten Ignacio Guerra Acosta er den helt rette til at fortælle den.
Fra Gambia til Danmark – naboklager ændrede musikers karriere
Dawda Jobarteh havde allerede som barn i Gambia afvist det komplicerede kora-instrument. I en københavnsk lejlighed blev gensynet med instrumentet starten på, at han fandt sig selv som kunstner.